Аз вярвам, че смехът лекува,
защото е роден от светлина.
Тъй както синята светулка
разкъсва пенестата тъмнина,
така и ти - когато се засмееш -
съмнения и страх си победил.
Усмихвай се на друг отсреща -
в шалтетата от пресен хлорофил.
Напролет, щом цветът разпъпи,
просторът се изпълва с аромат,
разбираш - всички са ти скъпи
и чувстваш, че си техен брат.
Защото си роден за обич –
и си готов на всеки да дариш
усмивка – кратка и неволна,
но толкова прекрасна – като стих.
© Слави Тодоров Todos los derechos reservados