Наказвам те, че чувстваш!...
Наказвам те с отнемане...
Наказвам те със ноти,
остри като шипове!
Наказвам те, че искаш,
а дори не смееш!...
Наказвам те, че си страхливец -
чак до костите!...
Наказвам те, че си убиец
на надежди!...
Наказвам те, че мразиш
до себеотричане!
Наказвам те,
че виждаш цветовете
черно-бели!...
Наказвам те да чувстваш,
ала без докосване...
Наказвам те да бъдеш сам...
и необятен!...
Наказвам те с душа
във неведение!
Наказвам те с любов
без получател!...
Наказвам те с сърце,
чупливо и стареещо...
Наказвам те с живот
и със сбогуване!...
Наказвам те с проглеждане...
точно пред нищото...
Наказвам те!
От днес ще си осъден!...
.......................................................
© Лилия Todos los derechos reservados
Хубав стих!