Намерих те... когато беше късно.
Погледнах те и хванах за ръка.
Мечтите ми - раздърпани след буря,
политнаха напред, но за кога?
Посоките ми бяха извървяни,
очите ми - покрити с пелена.
Но вярвах там, че някъде в сърцето
стаила се е малко светлина.
Захвърлих всички грижи и неволи,
усмихвах се на всеки непознат.
Превърнах се във малка птица волна,
с душата си разлиствах цвят след цвят.
Намерих те... когато беше късно.
Но в тъмното римувах те с луни.
От думи те възкръсваха със блясък
и раждаха безбройност от звезди.
Докосвах те с крила на пеперуда,
в очите ти изгрявах ден след ден
и молех се безумно... до полуда,
да бъде обичта ти само с мен.
Намерих те... когато беше късно.
Във стихове за мене те орисах,
но всяка моя дума бе предричане -
за края... който в листите изписах.
© Кремена Стоева Todos los derechos reservados
Не,няма как да не възкликна,че за любов НИКОГА не е късно,...не само според мен,....защо си толкова тъжна тук,Креми? ...И по-добре късно, отколкото НИКОГА!