Не ме търси в смирената луна.
Не ме търси в звезда на небосклона.
Не ме търси в несбъдната мечта.
Търси ме в полета на чайка волна.
Не ме търси сред шумна суета.
Не ме търси сред преходната слава.
Не ме търси замръкнала в нощта.
А ме търси в изгаряща жарава.
Не ме търси сред голи върхове.
Не ме търси там, где не пее птица.
Търси ме във очите на дете
и в ромона на бисерна речица.
Не ме търси на роза в яркостта
изтънчена, с финес - цветя прикрити.
Търси ме ти сред простите неща -
в градинка китна с крехки маргарити.
Не ме търси, ако останеш сам.
Не ме търси, защото съм ти нужна.
Търси ме на дълбокото и с плам,
търси ме в изгрев, който те събужда.
Търси ме в синевата до безкрай.
Търси ме и в тътнежа на прибоя.
Търси ме в преизподня, в Божи Рай.
Намериш ли ме, вечно ще съм твоя…
Ромашка, 24.04.2023 г.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados