За мен казват, че върви ми в любовта.
Уви! Светът ми челна стойка е направил -
бялото в него се ядоса, почерня,
а черното от мъка стана бяло.
Доплаче ли ми се, сълзите ми не текват -
упорстват! И изведнъж избухвам в смях.
Сърцето все мърмори, недоволства,
макар отдавна да е просто шепа прах.
А спомените... миналото ги погълна -
поех си дъх и отлетяха в необятното.
Вярно, че вече кашата е пълна,
но се държа. Напук живея наобратно.
© Меланхолия Todos los derechos reservados