30 jul 2014, 20:51

Напаст 

  Poesía » Civil
373 0 2

Напаст

Каква е тази градска напаст.
Днес всички тичат към града...
Надяват се, че там ще лапат,
и ще живеят на ръба!

За селото не щат да чуят.
Там слънцето ги най-пече!
Не щат цървули да обуят,
деня им в труд да протече...

И всички искат да хитруват...
Хайлазлъка ги влече.
И търсят с някой да раздуват,
по-лесно как да се краде!

 

 Натикани са във куптори,

 или във цигански гета,

 а селото с широки двори,

 очаква своите чеда!

 

 Там чакат някой да се грижи.

 Да храни детските гърла.

 И соцпрограмите се грижат,

 да мрат отколешни села!

 

 И туй Европа го закриля...

 Но напастта не е при тях!

 Катуните ни връща с сила,

 и чисти своята земя!

 

 Аман от глупави съвети,

 не щеме техния акъл!

 За наша сметка те са взети,

 и често смисъла е зъл!

 22.07.2014г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??