Правилата на голямата
игра, мили, не ти са ясни.
Зъзне телефона
от лъжливи обещания;
от заучени фрази;
от надути слова.
И се пука на сърцето кората.
А навън се простира деня
с жарките багри на лятото.
И с усилия се сдържам
да не извикам:
"Знаеш ли всъщност
какво искам?
Глътка обич
и горски шепот
от безкрайната далнина."
Не ми отнемай мечтите, приятелю!
Инак може любовта ми
да се развърже...
Направи да мечтая!
© Латинка-Златна Todos los derechos reservados
"зъзне телефона от лъжливи обещания; от заучени фрази; от надути слова...