Напуканите майчини ръце –
отрудени, с пръсти изкривени,
прегръщат нежно плачещо дете
и от Бог са те благословени!
Години дълги месили са хляб,
с милувка прави ни държали,
пътека сочили на зрящ и сляп
и не един човек създали…
Напуканите майчини ръце
да излекувам искам със сълзите,
с обичта на детското сърце,
с лъчистата усмивка на очите!
В съня си само сторвам им поклон
и спомен скътвам в свитото сърце,
че липсват вече в моя дом
напуканите майчини ръце…
© Мария Todos los derechos reservados