Нарисувай ми душа, художнико!
С всичките й трепети и съдбини!
Ето… давам!
Отрежи от моята, приложнико-
обрисувай целите й дълбини!
Дай сега картината да видя,
всичко ли откри...
Мислиш ли, че туй ми стига,
като зная колко нещо
гордостта ми мълчешката скри?
Три подострени игли,
залък обич
и бодил…
Тъй ли разказа "Живот"
на моята аптечка,
най-безсрамно ти си сбил?
Втори дубъл аз ти давам,
ножа по-дълбоко този път забий!
Хайде!
Мълчалива пак оставам -
всички разлики от раз открий!
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados