27 jun 2008, 15:23

Нарисувана птичка 

  Poesía
671 0 4
От пречупените залези
в зеници от стъкло
и слепите пориви
на синьото сляпо око е
нарисувана с огнени моливи
върху нива с просо,
малка птичка
със счупено бяло крило.

Без да знае, че графика е сива
върху този пъстър свят,
опита се да излети насила
към изгрева, от полети облят.

Нямаше кой да й каже,
че с едно крило унило,
другите виждат живота й
като напразно петно изгнило.
Всяка сутрин, щом пукнеше зора,
тя вярваше до вечерта, че ще
успее да разпери своите крила.
И тъй с надежда във душата тя умря,
без да знае, че за чуждите две крила
нейният полет е безнадеждна игра.

© Свобода Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??