Не щеме диктат и автокрация -
наший е средният път!
Нито безотговорност във демокрация -
наш е той, средният път!
Не щеме диктата на САЩ, нито руския -
вървиме по средният път!
По средата между "рая" и "пъкъла" -
избираме средният път!
Не искаме диктата на социализма -
затова търсим средният път!
Нито слободията на демократизма -
затова сме на средния път!
Дори да съществува той само мислено,
ще разкопаем за средният път!
Ще разчистим, ще изравняваме и
пак ще дълбаем,
за да прокараме средният път!
Асфалта на пътя ще смесим със злато -
да ни е златен средният път!
Ще вървим на безхаберието по средата
към свободата на правият път!
И когато от двете страни на земята
крайните лагери ни безпощадно зоват -
ще се правим, че не сме чули тръбата
и пак ще балансираме по средният път!
© Хел Todos los derechos reservados