Вървя напред по стръмната пътека,
пътека на знание и светлина,
развълнувана от чудесата,
с които е покрит света.
Едва ли някога ще мога
да сбъдна своята мечта,
света прекрасен и чуден
аз някога да обиколя.
Свят, пълен със загадки
и чудатости безкрай.
Това е нашата земя,
това е истинският Рай.
С дворци, църкви и манастири
е земята ни покрита.
Напомнят те за времена велики
на ханове, князе, царе,
живели преди векове.
Кипял живот, изпълнен със страдание,
жестоки битки и войни,
войни за власт, богатство и надмощие,
за писменост и територия дори.
© Марияна Илиева Todos los derechos reservados
Хубаво е написано !
Темата за Родината е неизчерпаема !
Успех ти желая, Мариянче !