По действителен случай с моят братовчед
Стоян Кирилов от с. Голема Раковица
НАШИЯТ ЛОВЕЦ
Стоянчо се прави на ловец най-велик,
но хвали се само май този комик.
Развъжда кутрета, купува - продава,
но от бизнеса нищо не се получава.
Купи си той диво прасе,
в гората го пусна да порасте,
нека да стане то по-голямо
и с един изстрел ще го гръмне само.
Из гората ловеца броди напет,
от скоро той има ловен билет.
Нахлупил е гугла, обул е потури,
а другото в раница той щял да тури.
Примки слага Стоян за лисици,
в тях се ловят млади козици!
Времето мина, глигана порасна,
но меракът на Тани май поугасна.
Появи се проблем немного голям
и ловеца ни славен като чели го е срам -
на прасето забравил е да сложи марка,
а няма си то характерна шарка.
Какво да отстреля, по какво да гърми,
на хаос ще хаби май той сачми?
Накарай баща ти да заколи свинята,
а ти се хвали, че е глиган от гората!
© Валентин Добрев Todos los derechos reservados