От земна майка Той е роден,
от Божествен баща благословен,
свят дар в сърцата ни вграден,
да бъде бяла светлина отреден,
която в тъмното на душите свети,
и ни дарява надежда в дни нелеки,
да преодоляваме грешните пътеки,
да помним винаги Божиите завети,
с щедра прошка врага да победим,
любовта в душите си да съхраним,
и за облаците небето да не виним.
Венеца трънен в неговите коси,
винаги ще ни спомня земните суети,
нека завистта, подлостта и лъжата,
да прогоним надалече от сърцата,
върху бели темели да градим делата,
разпнат на Голготския кръст без вина,
с кръвта си Той изкупи човешката злина,
затова смъртта му в безсмъртие ще блести,
и ще бъде бял компас в нашите очи,
който само напред към добро ще ни води,
за да оцелеем в бурите на земните несгоди.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados
За мен ти си не само талантлива поетеса и писателка,
но и доказателство, че истински българи,
отстояващи с достойнство своята християнска
ценностна система, има и днес, и ще ги има и винаги,
никой и нищо не може да ги победи, те не се страхуват
от нищо...