Оставена от детство топлота
минава през живота и не чезне,
и закодирана е в личността,
и единица мярка за полезност.
То нищо не е дадено така,
без смисъл по житейската пътека,
дарил ти Бог семейство, но ръка
ти трябва да подаваш на човека.
Не е напусто този кръговрат,
когато си призван за добротата
и по-издигнат ли си в този свят,
по-трудни цели имаш на Земята.
Аделина Колева
© Аделина Колева Todos los derechos reservados