Като бормашина спомените
дупчат съзнанието ми
и правят хиляди дупки
безразборно в главата ми -
пропуснати възможности за обич.
Тътен и натрапчив звук
зомбират ме бавно.
Вибрацията прониква в тялото ми,
танцуващо неадекватен танц
на безпомощност.
Хващам кабела с оголените жици
като удавник за сламка,
но той ме предава.
Ток ме удря -
поразена съм,
в черен въглен неподвижен
и нетотъл се превръщам.
Отново онова нещо
дупчи главата ми безмилостно.
Звукът от миналото е тъй силен,
но не мога да направя нищо.
© Богдана Маринова Todos los derechos reservados