9 sept 2021, 18:13

Научи се да прощаваш 

  Poesía » Otra
1056 0 3

Сине мой, безкрайно свиден,
ти си умен, смел и силен,
но не знаеш, сине мой, прекрасен,
че ледът е зъл и е опасен.
Скове ли ти черен лед душата,
безверие обсебва ти крилата
и сърцето спира да пулсира,
без любов в агония умира.
Научи се, сине, да прощаваш,
да обичаш и да се раздаваш,
с добро на злото да отвръщаш,
черното в бяло да превръщаш.
Щом ледът в душата ти изчезне,
слънце светло в твоя ден ще влезне,
животът ще стане пак красив
и ще бъдеш, сине мой, щастлив.
Не забравяй, мили сине, винаги помни,
още в древни времена казали са мъдреци,
слънчева дъга след всеки дъжд блести,
вижда се с добро сърце и с добри очи,
не се предавай никога, все напред върви,
от цветовете на дъгата земен рай сбъдни.

© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубаво посвещение! Поздрав, Кръстина!
  • https://otkrovenia.com/bg/fotografia/mnogocvetno-yavlenie
    "Слънчева дъга след всеки дъжд блести"
    Поздрави!
  • Хубаво послание за силата на любовта и прошката, които ни доближават до Бога и ни правят човеци.
Propuestas
: ??:??