18 jul 2015, 12:44

Научих се 

  Poesía
1218 0 5

             НАУЧИХ СЕ

 

Научих се как лесно да прощавам

със истина и много топлина!

Не търся злоба, просто подминавам,

потапяйки се в свят от тишина!

 

Печеля ли от чуждото страдание,

потъпквайки най-ценното във мен!

Не прося лицемерното внимание

на хора, тънещи във своя плен!

 

Ранява този, който е нещастен,

фалшива гордост, сляпа суета!

Без основание обиден е и властен,

със лекота пилее свойта доброта!

 

© Руми Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??