Навярно ТОВА е животът.
Навярно нещата се случват така.
Навярно и на теб ти се случва да попаднеш в оковите на ТОВА.
Нима ТОВА е нормално –
да чувстваш слабост сега,
когато за силен се имаш,
изпитал всичко ОНОВА.
И защо то отново се случва?!
И защо позволяваш ТОВА?!
Нали ти сам си разказвал-
„съзнанието творяло действителността”.
Така, че престани да мислиш!
Така, че забрави за ТОВА,
Което реално се случва
и, навярно, не е на шега.
Може би кратка нужда е ТОВА,
за да си спомниш ОНОВА,
което някога живяло е,
но то завинаги ще си остане ОНОВА.
И понеже явно в живота случва се така.
Замисляш се и пак си казваш –
ТОВА не е така, както беше ОНОВА,
но общото е във ТОВА,
че случва се, защото чувстваш,
така че забрави че имаш само ти вина.
И не забравяй!!!
Участниците във ТОВА са двама
и всеки има своя рана,
не превръщай ТОВА във драма
и не дълбай във тази яма.
Отвори душата си за всичко,
за което тя жадува,
а, когато се засити,
тя сама ще се сбогува -
Със ТОВА , което ще е вече ОНОВА,
Защото явно в живота случва се така.
© Мег Христова Todos los derechos reservados