Не ме разпитвай – няма да говоря.
Омръзна ли ти вече да мълча?!
Ще седна до оградата на двора,
и... обещавам - само ще мълча.
Не ме притискай - няма да политна.
Омръзна ли ти все да си летя?!
Но... (Не съм и птица даже).
Ще съзерцавам гълъбите на прозореца,
но няма да опитвам да летя...
Не ме наказвай - кръстът си е мой.
И прекалено тежък е.
Ще го понося още малко. (После ще почивам).
А моята Голгота не е възвишение,
и не напразно изживях живота си така.
© Нели Todos los derechos reservados
Това си ти - истинска...неподправена!
Поздрави, Нели!