Хич не спазваше стадния ритъм –
беше мислещ, учтив и възпитан.
Той не блееше по правилата
и не хрупаше звучно тревата.
Простичко казано – бе нетърпим,
разсейващ стадото наконтен мим.
Откак се пръкна – всичко обърка,
млеконадоят рязко се смъкна,
вълнодобивът напълно замря,
раждаемостта във дупка се свря.
Водачът-овен едва не умря,
че зафилософства му стадото
и повече от него помъдря.
На странника, учтив и нетърпим,
дойде време да му тегли шута,
да го поизтърколи яко дим
през килнатия кошарски комин,
непригОден за дом на кошута,
че не спазваше стадния ритъм –
беше мислещ, учтив и възпитан,
че не блееше по правилата
и не хрупаше звучно тревата.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados