Не давам те, любов неповторима,
нито за злато, нито за пари!
И купове със бисери да има,
или безценни камъни дори!
Не давам те! Защото ти си тази
която ме дарява с радостта!
Сърцето ми научи да се пази
от хорска завист и от суета!
Не давам те за всичките любови
на този свят, на цялата земя!
Не давам те, любов, за други нови,
защото ти за мене си една!
Не давам те, любов неповторима –
очаквана, жадувана със страст!
Така желана нека да те има
всеки ден, във всеки миг и час!
© Георги Иванов Todos los derechos reservados