На Пепи
Стесни ли се светът ти от обида,
мълчанието е търговец лош.
Продава гняв – по крайчеца разбридан
и болка, що не чини пукнат грош.
А аз съм луда – дето и да ида,
с гръмовни бури скитам до среднощ,
дори да се затвориш, като мида,
ще ти подръпна дрипавия пош,
дори сред мрака ярко ще ти свети,
душата ми и стих ще ти даде.
Не е светът за луди и поети,
но пак се раждат – от любов обзети,
тръгнѝ сега – не питай накъде,
очакват ни далечните планети!
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados