25 nov 2018, 18:08

Не искам 

  Poesía
430 3 7

Не искам облаци и дъжд. 

Не искам, но ме следват!

Вървя по чуждите следи, 

а моите - безследно чезнат. 

 

 В сянката на някакво дърво

проспах най-хубавите си години, 

но още помня за желание едно, 

да има слънце животворно. 

 

Не посях и не родих, 

и гнездо не свих, 

като кукувица съм и свикнах

да не мечтая - от лъжи, 

да не обичам - от сълзи, 

да не прощавам - от вини! 

 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??