13 abr 2021, 16:32

Не искам 

  Poesía
386 6 13

Не искам да римувам тишината,

застанала пред идващото лято,

намразвайки небето над душата си,

тъй сякаш че с отрова е залято.

 

Не искам да се вкопча във живота 

така че да забравя да живея

и хищно ( като звяр,

като животно)

да търся благо в някакви идеи.

 

Да мисля, и да чакам, да мечтая,

да търся,

да преследвам,

да се уча

и никога до прах да не изгарям,

да служа на съдбата, като куче,

веригите сама да си затягам...

           Не искам робството си да римувам.

От себе си не мога да избягам -

а аз съм цяла планина от чувства.

 

Така че ще изляза от покоя

на своите безсмислени идеи.

Животът, даже труден, си е моят.

А всеки план ме спира да живея.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??