Ще ми липсва този свят
със слънчевите си градини,
с вълшебния си аромат
на пролет, лято и смокини.
Не искам светлина в тунел,
когато мрак заспи в душата,
ни ангел бял, ни дявол чер -
познати стари от Земята.
Не искам някой звездочел
живота ми да съди строго,
какво съм дал, а много взел,
та всички грешни сме пред Бога.
Ще ми липсва този свят,
какво за спомен да си взема -
от залез огнения цвят
и две разкошни хризантеми.
© Ивон Todos los derechos reservados