Не искам да стрелям по птиците,
бленувам за тяхната волност.
За тази безбрежност в зениците,
за приказно-дивна фриволност.
Не искам да стрелям по птиците!
Че как висотите копнежни,
ще мога да чувствам в сърцето си?
Мечтания мои … за нежност!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados