Не пипайте душата ми със мръсни пръсти...
И в нея не оставяйте за цял живот петна...
Познавам ви добре, аз знам, че сте чевръсти...
Че имате от дяволите хитрина...
Не ме докосвайте, не ме оплювайте с отровни думи...
Не ме въвличайте във мръсната игра!..
Ще ви платя това и лихвата с куршуми.
И с гняв, събиран само в нашите сърца!..
Не стреляйте с лъжи в сърцето ми незащитено..
Не ми изстисквайте от вените кръвта!
Убихме моите илюзии свещени..
С ботушите си стъпкахте света!
Аз нося вярата на всички утописти.
Тя пак ще надживее този вълчи свят,
на хищниците, на хиените нечисти!
Които за неправдите ще заплатят!
© Христо Славов Todos los derechos reservados
Поздрави от ме и лек ден!