Не ме съдете
Не ме съдете! Знам, че съм грешил.
Едва ли има и човек безгрешен!
Очите си с роса не съм измил,
но не съм грешникът безутешен!
Не ме съдете! Грешен съм и знам,
не всеки може грешки да прощава!
Дали сгреших, че пак сега съм сам,
а втори шанс животът ми не дава!
Не ме съдете! Много съм грешил!
Не съжалявам! Всичко се прощава!
С кого, къде, кога и как съм бил
за моя сметка всичко си остава!
Не ме съдете! Аз пак съм си аз!
Един кретен сред група идиоти!
Не гоня времето, не гоня час!
А то върви на бързи обороти!
Сега си тук. А утре може би
в отвъдното си някъде, в безкрая!
Къде ще бъдеш Господ ще реши!
Дали във Ада ще си, или в Рая!
Кретените къде ще бъдат, а?
Там нейде ще са между двата свята!
Сред хулите и светска суета
своя час и своя миг ще чакат!
Така ще е за всекиго от нас!
Така било е, тъй и ще остане!
Всеки ще дочака своя час
когато там, пред него ще застане!
23.12.2020 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados