Изтърван от клетката или избягал – все едно,
но папагалът беше волен.
Отсреща кацнал на едно дърво
изглеждаше някак си доволен.
Едва ли бе сънувал свободата
и щастие такова бе мечтал –
да си лети не воля в небесата,
освен решетки друго не видял.
Ала на шарената му одежда
завидяха гарваните зли.
Не му оставиха и грам надежда
и мъртъв на земята днес лежи.
© Наско Енев - РИМПО Todos los derechos reservados