Не на отчаянието, не на пламъците
Братко, обронил си глава!
Недей като дете се дръж!
На сполетяла те беда
стисни юмруци, бъди мъж!
С гръб към хорското безхаберие,
с вдигната глава към твоята съдба,
скръцни със зъби на злоба, недоверие!
Тъгата посрещни с напевни слова!
Без внимание нека глупакът остане!
Лошите мисли изгони!
Пробив в стената с глава не ще стане!
Нейде вратичка в нея потърси!
Щом ускорено сърцето тупти!
Вярата подхранва я кураж!
Братко, не си обречен ти!
Мечти ще сбъднеш не веднъж!
Всеки плува в живота-море,
подмятан от буйни вълни,
и търси своя остров, където да спре,
да изживее от живота определени му дни!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados