Е, хайде, няма нужда от престорено съчувствие
и празна съпричастно, и хиляди съвети.
Дали на някой някога случайно му е хрумвало,
че искам да поплача без никой да ми пречи.
Какво така сте зяпнали - сеир ли пак си търсите,
не ви ли стига чалгата и вестниците жълтите,
и цялата трагедия на мрежите - социалните,
и хорските истории, и драми, сериалите…
Е, хайде, няма нужда, така съм си достатъчна,
пазете си съветите за статуси и прочие,
не искам да ми пречите сама да се наплача,
до болка уморена от фалш, дебелоочие.
© Пламена Троева Todos los derechos reservados