НЕ ПРОКЛИНЯЙ
Не кълни!
Не проклиняй
Корени, Род и Родина,
когато се отдалечаваш,
омерзен, отвратен, вбесен,
от тях!
Не кълни!
Не проклиняй
новата държава,
която ти дава дом и хляб!
Ти така пожела... -
пътник без корен да бъдеш.
В ръцете ти е твоята съдба
и трънения път,
по който ще преминеш.
В колиба, или в палат,
все бездомен ще останеш,
чужд за онзи търсен свят,
още по-чужд за корена изсъхнал,
който не можеш да прегърнеш.
Ще белеят косите...
Маската ще се променя...
Но надзърне ли някой в очите ти,
ще го смутят душите
от миналите ти поколения...
ще го удавят сълзите,
през годините в сърцето ти таени...
Там грехът ти
и в наследниците
ще въздиша и стене...
09 08 2019
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados