Мама яйчицата
вчера боядиса.
С кръстче по челцата
в здраве ни ориса.
Козунаци бели,
курабийки златни,
скрити са. Къде ли?
Търсихме ги с батко.
Чакаме припряни,
няма и да мигнем.
Звъннат ли камбани,
значи е Великден.
Аз, да си призная
четох за яйцето
Вече всичко зная -
има си сърце то.
Пиленце ще стане,
сладичко ще пее
сутрин, щом засмяно
слънцето изгрее.
Пъстри яйчицата
вече са в ръцете.
Тупкат ни сърцата -
кой ще е бореца.
Не разбирах, обаче,
щом ще ги ядеме
птиченцето, значи
в мен ли ще живее?
© Деа Todos los derechos reservados