17 abr 2016, 10:20

Не се отучих 

  Poesía
479 0 2

Слънцето изгрява и залязва.
Дните като пумпал се въртят.
Опит, младостта ми забелязва
в извървения житейски път.

 

Календарът, времето отчита,
то подобно птиците - лети.
Само огледалото попита,
от къде са белите коси.

 

Питах се, какво да му отвърна.
В питането, времето не спря.
Белота, главата ми прегърна,
а косата много оредя...

 

Но така е, ангел да ме вземе.
Всеки следва свойто битие.
Нижат се успехи и проблеми.
Времето ми слага колие.

 

Опитът ме радва и ме спича.
Времето от младостта краде.
Но не се отучих да обичам
и да вярвам в двете си ръце.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Абсолютно вярно е! Днес ставам на ...53г. и чак не ми се вярва, но си е така - неоспорим факт!
  • "Календарът, времето отчита,
    то подобно птиците - лети.
    Само огледалото попита,
    от къде са белите коси."
Propuestas
: ??:??