30 abr 2020, 12:26

Не се шегувай 

  Poesía » De amor
544 6 7

Обичаш ли ме? Не, не се шегувай!
Със любовта шегата, май е неуместна.
Дошъл си тук, донесъл си и вино,
да имаш обич толкова е лесно...
Самотен си. И аз сама заспивам...
Не, не лелея някакви мечти излишни,
била съм с теб, а ти
ми беше Всичко.
Да. Спомени - сега е по-различно.
Запомнил си, седя ти все отдясно.
Не. Мястото след теб не е заето,
това, че има някакво пространство
не значи, че се вместваш и в сърцето...
Обичаш ли ме? Дълго се замисляш,
а думичката кратка едносрична е.
Не съм пристанище за дългото очакване.
Научих се без обич да не идвам.
Ела, налей, поне да се напием!
Какво от туй, че вече сме си чужди?
Пияният човек не е потребен,
а свито в страх бездомно куче.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??