25 may 2012, 14:12

Не се залоствай 

  Poesía » De amor
489 0 2

   Не се залоствай  

 

 

Ще ми открехнеш ли залостената порта,

да ме посрещне светлина от твоя взор!

Аз знам, че ти си  истинска, но много горда!

Не се укривай зад високия стобор...

 

Защо насъскваш срещу мене злото куче,

не  съм дошъл като крадец пред твоя праг!

Нима на скитник някакъв ти аз приличам?!

Кога   ще вдигнеш, питам, белия  байряк?

 

Аз знам, че ти през цепнатùната надничаш

и тайно се надяваш да остана с теб.

Страхуваш ли се, че и ти ще заобичаш.

Или ще си  останеш  жената без сърце!

 

           08.09.1979 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Е и какво?Аз имам право, като видя, че някъде съм я оплескал работата, да я оправя!Не мисля, че това е хитруване.
  • Доста конкретни указания ми давате, за да оправя творбата си.Благодаря, за което!Добре, кажете ми какво не ви харесва,че трябва да го пооопипам, за тези 33години?
Propuestas
: ??:??