18 ene 2007, 14:58

Не си отивай 

  Poesía
1189 1 10
                                               
                                 " От себе си не си отивай..."
                                                  Недялко Йорданов


Не си отивай от онази тиха нежност,
с която пеперудите те галеха,
на вятъра от кротката небрежност,
от устните на есента запалени.

Не си отивай от съня на птиците,
от шепота на гаснещите залези,
не си отивай от тъгата, рицарю,
от думите, пред никого неказани.

От истини, изстрадани с мълчания,
от чувството, от болка изтъняло,
от пристъпа на нямото желание,
от сляпата любов недогоряла.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??