(из цикъла „Вицове в рими”)
Един човек оплакваше се често
от кашлица. Изписа му джипито
сироп против бронхит. Погрешка вместо
такъв сироп, в аптеката слабително
му дадоха. На прегледа контролен
след седмица, когато се яви,
и го попита, „чувства ли се болен”,
джипито му, човекът заяви,
че „с тез лекарства, дет` му е изписал
за кашлица не смее и да мисли.!”
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados