19 ene 2010, 11:18

Не съм готов да си отида 

  Poesía
854 0 4

Не съм готов да си отида,

не съм готов да продължа,

дори да искам да те видя -

не съм готов! Не е лъжа.

 

Да знам! След толкова години,

тъй нереален съществуваш в мен,

но пак душата ми като картина

рисува образа ти ден след ден.

 

Аз ясно помня всяка наша среща

и всяка твоя дума, всеки жест,

разбираш ли - от близостта ще ми е тежко,

ще се стопя от погледа ти като свещ.

 

А аз се плаша от мечтата,

заключена отдавна в моята душа -

изплашена ще отлети горката,

а аз без нея как ще продължа?

 

Ако отново в мислите ми се завърнеш

и ако търся те в съня си всяка нощ,

света ми в пепелище ще превърнеш;

Защо, обаче ми е все едно!

 

Защото свързани сме в нещо вечно,

убиваме го, но не се руши;

и съществува, само ако сме далечни,

но срещнем ли се, в миг ще се взриви.

© Валя Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??