Не тагувај
за возот што доцни
за патување на кое нема да одиш
за места кои нема да ги видиш
за љубовта што нема да ја сретнеш
не тагувај
животот е овде и сега
додека ти пишувам
додека ме читаш
додека го дишам
мирисот на јоргованите во воздухот
и секоја секунда
ја исполнувам со себе.
© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados