16 jul 2024, 9:06

Не те помолих ти да ме обичаш 

  Poesía » De amor
110 0 0

Не съм те молил ти да ме обичаш!

Мислех, че е истина! Уви!

Не спря след другите мъже да тичаш,

а аз без теб оставах до зори!

Защо ме лъжеше? А аз ти вярвах!

Обичах те и вярвах за това!

Безброй отворени врати затварях,

но ти дори това не го разбра!

Сега се върна но защо, не зная!

Отдавна свърши всичко между нас!

Освен да пием по едно за края!

За мен! За теб! За нас във този час!

А след това е само тишина!

Бурната любов е вече пепел!

Без огъня жаравата сама

е само светлина без добродетел!

Недей да тлееш а живей със огън!

Обичам те! Такава остани!

Дори и утре искам пак да мога

да потъвам в твоите очи!!

15.07.2014 г.

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??