13 jun 2018, 1:28

Не ти казвам Сбогом, а само Довиждане 

  Poesía » Otra
679 2 1

Не ти казвам “Сбогом” на тръгване,
А само “Довиждане”,
Любима.
На изпращане,
Но не за последно -
В горите ти зелени изчезвам;
В планините ти безкрайни се губя;
В океаните ти бездънни потъвам
И в реките ти студени -
Жаждата си утолявам.
Не казвам “Сбогом” на пустините ти,
А само “Довиждане” на слънцата ти.
И ще виждам отново луните ти,
И ще ми шепнат звездите ти -
Как ме чакат да се върна,
Там,
Във дядовата къща;
При на баба грапавите,
Но нежни ръце
И при най - топлото,
Майчино сърце.
Не ти казвам “Сбогом”,
Любима родино,
А ти казвам само “Довиждане”.
И не забравяй, и ти, своята дъщеря,
Която копнее за теб от душа

© Todos los derechos reservados

Довиждане, родино. Здравей, страна на възможностите

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аплодисменти! Съпреживях и разбирам ,защото ми се е случвало!
Propuestas
: ??:??