Не търси
Не търси любов, където не си оценяван.
Не търси топлина в пуста душа.
Не търси пътя, където си изоставян.
Не търси истина в празна лъжа.
Не търси Някого във всеки срещнат.
Не търси утеха в студени ръце.
Не търси "Съжалявам", ако си пренебрегнат.
Не търси емоции в безизразно лице.
"Не търси!" - казвам си безброй пъти.
"Не търси! Безсмислено е - спри!"
"Не търси!" - това, което ще е твое,
само ще се намери, но ти не търси!
© Мария-Магдалена Иванова Todos los derechos reservados