18 jul 2022, 8:22  

Не умирай сега 

  Poesía » Filosófica
422 6 11

Не умирай сега, моя пъстра дъга!
Малко чудо си днес най-потребното.
Че от гняв и лъжи днес небето тъжи,
но напразно светкавици дебнете.

 

Знам, че тъжен баща, нявга Бог обеща,
да не праща потопа над грешните.
Но сред мор и войни, кой не Му измени?
Вместо в рай, в земен ад ще се срещнете.

 

Тази стара Земя, как до днес съумя
да сияе по-силно  от болката?
Не умирай сега, моя пъстра дъга!
Още хора сме – толкова, колкото.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??