Няма време в живота нито място в света,
за да кажеш "Готов съм, мога вече да спра!".
Няма сигурно "утре", нито вечно "сега",
а кога за последно си помисли това?
Кога за последно "живя" както искаш,
а не както трябва, без много да мислиш?
Времето няма спирачки, не чака,
гледаш, че идва - ами хващай го влака.
Греби с пълни шепи от този живот,
че само един е и има си срок!
© Христиана Александрова Todos los derechos reservados