Кога минава болката?
Когато мине в безразличие,
а думите, изпразнени от съдържание,
си всичките приличат...
А споменът за болката?
Той не минава. Силата на човека
е да преживява, за да оцелява.
но сърцето ранено не забравя.
А болката дали се опрощава,
когато с времето по-силна става?
Как да простиш, щом не зараства,
и сърцето не спира да кърви и кърви...
© П Антонова Todos los derechos reservados
Затова има и непростими неща.
А за да поиска човек прошка, първо трябва да поеме и понесе отговорността за действията си, и тогава да търси опрощение и прошка. Иначе са "думи, изпразнени от съдържание".
Благодаря, Иржи!