Не заспивай,
звездите ще изгреят
на изрисувания със сенки небосвод.
Не заспивай,
щурците ще запеят
песен нежда за Любов.
А Слънцето,
сънуващо отдавна,
ще се усмихне със сигурност на сън.
Лъч ще прати то
тъй някак си спонтанно,
за да зарадва и морето, и брега.
Не заспивай,
поне мъничко още почакай,
нощта знае толкова много неща...
Не заспивай,
не си пропилявай мига...
виж как пясъкът вълните нежно гали.
Чуй гларусите,
сега дори и те не крякат,
а нежно и тихо шептят.
Не заспивай,
че утрото ще дойде с деня
и магията ще се оттегли чак до вечерта.
© Яни Todos los derechos reservados