О, аз обичам Самотата...
Навярно вълк съм Единак!
Не съм довлечен от гората.
На празнодумците съм враг...
Аз не се вписвам във тълпата,
държа по-често да съм сам,
тогава съм във крак с нещата
и мога сметка да си дам...
Аз предпочитам сам да ходя...
И в ресторанта да съм сам...
Беседи с себе си да водя,
вместо и аз да дрънкам там!
Дори когато съм на маса,
натрапниците не търпя...
Очаквам тестото да втаса,
предварително - не го тръбя!
Дори и сам - не съм самотен!
Светът във мене е със мен...
В общуването съм страхотен,
тъй пълня с смисъл своя Ден!
© Христо Славов Todos los derechos reservados