Син месал е здрачът –
тихичко трепти
под луна погача
и трохи звезди.
Нощ тъма ще храни
всичките петли,
рано на зарана
ще заспи в мъгли.
Ще поникне слънце
в двора, над плета,
и ще клъвне зрънце
ярчица една.
Вятър ще пошета,
ще остави крин
и месал в небето –
чист, лазурносин.
24.06.2021
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados